Ігор Коломойський з сім’єю потрапили під санкції США

Поділитися:

США ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського за корупцію. Причиною обмежень стала діяльність підприємця на посаді глави Дніпропетровської області в 2014-2015 роках.

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, на своїй офіційній посаді губернатора Дніпропетровської області України з 2014 по 2015 рік Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси. У тому числі Коломойський використовував свій політичний вплив і офіційну владу для своєї особистої вигоди.

Коломойський внесений до чорного списку – йому заборонений в’їзд в США. Разом з олігархом під санкції потрапили його дружина, дочка і син.

«Хоча це призначення санкцій засноване на дії, вчинені ним під час його перебування на посаді, я також хочу висловити стурбованість нинішніми і триваючими зусиллями Коломойського по підриву демократичних процесів та інститутів України, які представляють серйозну загрозу для її майбутнього. Також санкції введені проти його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської і його сина Ізраіля Цві Коломойського. Це позбавляє Ігоря Коломойського і кожного з цих найближчих родичів права на в’їзд в США. Ці санкції підтверджують прихильність США підтримки політичних, економічних реформ і реформ у сфері правосуддя, які мають ключове значення на євроатлантичному шляху України. Сполучені Штати як і раніше підтримують всіх українців, робота яких сприяє просуванню реформ », – заявив Блінкен.

Також вказується, що Департамент продовжить використовувати такі методи для залучення до відповідальності корупціонерів «в цьому регіоні і в усьому світі».

Нагадаємо, що “ПриватБанку” заборонили повернення 247 автозаправних станцій, які у 2016 році фінустанова передала у лізинг 15 компаніям, пов’язаних із групою “Приват”.

Також, Ігор Коломойський розповів, що володіє фермою для майнінгу криптовалюти.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу