Правоохоронці фіксують новий вид шахрайства: гроші від держкомпаній

Поділитися:

Інтернет-шахрайство в дії. Близько 100 випадків виманювання грошей під виглядом державних компенсацій зареєстрували правоохоронці від початку грудня. Обдурити українців намагаються, посилаючись на президентську ініціативу про виплати у 8 тисяч гривень підприємцям. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Порушники поширюють посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання виплати. Перейшовши за посиланням, треба ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. Але потім шахраї просять сплатити послуги юриста за оформлення заяви, отримання електронного підпису, проходження ідентифікації.

Тим часом за реальною програмою допомоги за добу від початку прийому заявок звернулися понад 33 тисячі ФОПів — порахували в уряді. Однак представники руху «Сейв ФОП» називають одноразові виплати неефективними та збираються на черговий мітинг під Верховною Радою. Вимагатимуть також скасування заборони на підприємницьку діяльність під час січневих карантинних обмежень.

Раніше повідомлялося про те, що МВФ попередив про кіберризики. Йдеться про інструменти хакінгу, які здешевшали на фоні коронакризи, а на додаток вони стали дієвішими. Наразі шахраї намагаються створити умови для масштабної деталізації, а за прогнозами експертів це може швидко поширитися на всю фінансову систему країни.

Також ми писали й про те, що банки зобов’язали складати договори для клієнтів більш чітко та зрозуміло.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу