Банки зобов’язали складати договори для клієнтів більш чітко та зрозуміло

Поділитися:

У Національному банку України збираються заснувати нові вимоги щодо договорів, які стосуються безпосереднього надання ряду фінансових послуг. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в Facebook.

Вказується, що на цей час в Україні клієнти часто до кінця не розуміють підсумкових умов угоди з банками в частині надання кредиту, його ставки та інших важливих моментів, які потім можуть загнати клієнта в боргову яму.

Більш того, в деяких окремих випадках подібні угоди навіть можуть до кінця не охоплювати даний пласт інформації, що є шахрайством стосовно українців.

Для того, щоб виправити ситуацію, Нацбанк готовий зобов’язати банки надавати повний опис тих чи інших послуг з видачі кредиту або депозиту.

Оформлення кредиту у багатьох людей асоціюється з безпросвітними боргами та масою клопоту. Зібрати пакет документів, знайти поручителів або заставу, пояснити, навіщо потрібні гроші – все це потрібно для отримання позики.

Є ще один неприємний нюанс. Кредитори зазвичай запитують дані контактних осіб, яким потім дзвонять, щоб уточнити інформацію про потенційного клієнта.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ