Португалія не відкрила авіасполучення з Україною

Поділитися:

У Португалії вирішили продовжити закриття міжнародних повітряних кордонів з тими країнами, які офіційно не є членами Європейського союзу і не підпадають під маркер держав Шенгенської зони. Про це йдеться у відповідному розпорядженні з боку португальського уряду.

Відзначимо, що серед переліку країн, з якими Португалія допоки не комунікує – є і Україна.

Нові ослаблення щодо поступового зняття карантину в частині відкриття повітряного сполучення з іншими країнами уряд Португалії представив від 30 червня поточного року.

Йдеться про наказ № 6756-С/2020 року, який дозволяється відкриття повітряних кордонів з усіма країнами-членами ЄС, а також з такими державами, як Ліхтенштейн, Норвегія, Ісландія та Швейцарія, які входять до Шенгенської зони, а також з Британією, Алжиром і Канадою.

Окрім цього країна вирішила відкрити свої кордони з низкою країн Азії в яких ситуація з коронавірусів пішла в норму. Це Південна Корея, Марокко, Туніс, Китай.

Раніше ряд країн Європейського союзу поліпшив свої прогнози щодо відновлення авіасполучень і міжнародного туризму: Україна і країни ЄС відновили свої перельоти вже від 15 червня.

До цього авіаперевізники передбачали більш негативні сценарій, який розрахоував на відкриття кордонів лише у вересні-жовтні 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу