Поліція обіцяє жорстко карати водіїв-лихачів

Поділитися:

Заступник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що в Україні активно будуть штрафувати порушників швидкісного режиму і правил дорожнього руху. Так, водії, які неодноразово попадуться за водіння на більшій швидкості, ніж передбачено, будуть позбавлені водійських прав.

“Ми плануємо внести до Верховної Ради законопроект, за яким громадяни, які перевищують швидкість, не тільки б платили штрафи, – тому що для тих, хто заробляє великі гроші, штраф 255 гривень або 510, не так вже й багато, – але щоб якщо штрафи накопичувалися – 10 або 15 за місяць – така особа повинна позбавлятися прав “, – повідомив заступник міністра.

За два дні роботи системи автоматичної відеофіксації камери зареєстрували більше 115 тисяч випадків перевищення швидкості. Є й швидкісні рекордсмени: один з водіїв перевищив швидкість за цей час 14 разів, ще один – 13 разів, а троє – по 11 разів.

Геращенко заявив, що такі відчайдухи після позбавлення водійських прав повинні будуть здавати іспити заново.

Нагадаємо, що з 1 червня в Україні стартує нова система відеофіксації порушень ПДР. Як розповів на прес-конференції заступник міністра МВС Антон Геращенко, дана система для зниження рівня смертності на дорогах України.

Раніше повідомлялося, що з 1 квітня, і до 1 листопада в Києві на семи ділянках доріг впроваджується максимально допустима швидкість руху транспортних засобів. При цьому рухатися зі швидкістю до 80 кілометрів на годину можна тільки при наявності відповідних дорожніх знаків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу