Податківці виписують штрафи «по-новому» за старі порушення

Поділитися:

Державна податкова служба відзначає, що за вчинені до 23 травня 2020 року, але виявлені після цієї дати порушення відповідальність застосовується в чинному на день прийняття податкового повідомлення-рішення (ППР) розмірі.

У головному податковому відомстві звернули увагу на новації, привнесені Законом № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві». Закон про посилення відповідальності за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності.

Згідно з цим законом вводяться нові штрафи: штраф в розмірі 340 грн за кожне неподання або несвоєчасне подання і штраф в розмірі 1020 грн за кожне неподання або несвоєчасне подання на платника, що протягом року вже був оштрафований за таке порушення.

В даному випадку мова не йде про встановлення якогось нового виду відповідальності – неподання декларацій вважалося порушенням і до 23 травня 2020 року.

Тому податківці приходять до висновку – якщо платником податків в 23.05.2020 р була не представлена ​​або несвоєчасно подано податкову звітність, то при винесенні податкового повідомлення-рішення після 23.05.2020 р застосовуються штрафні (фінансові) санкції (штрафи) у розмірах, що діють на день прийняття відповідного податкового повідомлення-рішення.

Раніше ми писали про прийнятий в травні закон №466-IX: після карантину бізнес чекають жорсткі перевірки.

Також ми писали, що перенесені терміни введення норм про контрольованих іноземних компаніях в рамках узгодження поправок до закону №466-ІХ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу