Перевізники піднімуть ціни після локдауну

Поділитися:

У Трансгруп заявили про те, що після закінчення карантину перевізники планують підняти ціни на проїзд в громадському транспорті.

Відомо, що до 8 січня ніхто не буде підвищувати ціни. Директор компанії повідомив, що перевізники розуміють: у людей зараз грошей немає. Але після локдауну вартість проїзду в громадському транспорті можуть переглянути.

“Хто вийде і виживе після локдауну, це вже будемо бачити, хто зможе виїхати, хто не зможе, і далі буде вирішуватися, яка буде ціна … Вартість може зрости щонайменше до 12 гривень”, – уточнив директор Трансгруп.

Слід зазначити, що пасажиропотік в маршрутках впав приблизно на 40%. Послугами транспорту в період з січня по жовтень 2020 року скористалося 2,1 млрд осіб, або 60,2% від обсягу за аналогічний період 2019 року.

Нагадаємо, що перший з трьох кредитів – 200 млн євро – повинен піти на модернізацію громадського електротранспорту та прокладку нових трамвайних і тролейбусних ліній. Відомо, що вже навіть визначено перелік міст, які охопить ця програма. У список увійдуть 11 обласних центрів та 4 населених пункти районного значення.

Раніше повідомлялося, що в Україні не планують повної зупинки руху громадського транспорту навіть якщо буде оголошено локдаун. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль після засідання Кабміну під час години запитань до уряду в сесійній залі Верховної Ради. Зокрема мова йшла про те, що весняний досвід дозволив оцінити тяжкість ситуації і зробити висновки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу