Пенсійний фонд скасовує пільгові пенсії

Поділитися:

За заявою фахівців Пенсійного фонду України, через брак грошей для гідних виплат кожному пенсіонеру, уряд збирається внести зміни в систему пенсійного забезпечення.

Експерти стверджують, що нові правила виплати пенсії будуть введені імовірно в 2021 році. При цьому, першими відчують зміни одержувачі дострокових пільгових пенсій. ПФУ обіцяє істотно скоротити їх кількість.

Крім цього, припиниться призначення пенсій за вислугу років. Такі виплати будуть збережені для вузького кола осіб, припадаючи за рахунок бюджету. Також, через брак грошей українців можуть перевести на накопичувальну пенсійну систему.

Нагадаємо, що в Україні нещодавно підняли рівень середньої пенсії до 3400 гривень. Як розповіли в Міністерстві соціальної політики також майже 11 мільйонів українців, розмір пенсій яких не перевищував 5 тисяч гривень, отримали надбавку в обсязі 1 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, що в Пенсійному фонді заявили, що карантин по СOVID-19 може позитивно вплинути на розмір пенсій працюючих пенсіонерів. Фахівці ПФУ пояснюють це зниженням середньої заробітної плати і зменшенням кількості застрахованих осіб.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу