ООН скликає екстрене засідання через ситуацію на польсько-білоруському кордоні

Поділитися:

Рада безпеки ООН скликала екстрене засідання через кризу на білорусько-польському кордоні, повідомили журналісти “Першого Ділового” телеканалу. Обговорення відбулося у закритому режимі.

Ініціаторами засідання виступили Франція, Естонія та Ірландія. Напередодні Євросоюз назвав те, що відбувається в Європі, “гібридною війною”. Тепер до нього на засіданні Ради Безпеки ООН приєдналися США, Великобританія та інші держави.

Спільну заяву зачитав представник Естонії Свен Юргенсон: «Ця тактика є неприйнятною і вимагає сильної міжнародної реакції та співпраці, щоб притягнути Білорусь до відповідальності. Це демонструє, що режим Олександра Лукашенка став загрозою стабільності у всьому регіоні. Білоруська влада має зрозуміти, що тиск на Європейський Союз через цинічне використання мігрантів не буде успішним».

У розпалюванні цієї кризи багато держав звинувачують Росію. Заявляючи, що вона допомагає Лукашенку дестабілізувати Євросоюз. У відповідь Москва стверджує, що мігрантську кризу спровокували західні держави. Вони нібито “зруйнували” рідні держави мігрантів, і тепер змушені тікати звідти.

Дмитро Полянський, заступник постійного представника Росії при ООН, прокоментував: «Вихід, звісно, ​​в діалозі. Євросоюз не вперше зіштовхнувся із такою кризою. Але можна згадати, чому ці люди тікають зі свого будинку, що за цим стоїть, які країни зруйнували їхні держави».

Напередодні Євросоюз заявив, що розширить санкції проти Білорусії. Вони торкнуться і конкретних людей та компаній. Про це голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн сказала після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі. У відповідь Олександр Лукашенко погрожував перекриттям транзиту газу до Європи через територію Білорусі.

Раніше ми повідомляли, що відповіли в Європі на погрози Олександра Лукашенка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу