ОАСК схвалив будівництво багатоповерхівки у Печерському районі столиці

Поділитися:

Незаконна забудова столиці продовжується. Скандальний окружний суд Києва прибрав обмеження для проектування нової багатоповерхівки в Печерському районі, чим фактично дав зелене світло незаконному будівництву. Про це дізналися журналісти-розслідувачі, передає «Перший Діловий»‎.

Обмеження стосувалися необхідності дотримуватися пам’ятко-охоронного законодавства і отримати погодження в Мінкультури. Однак суд вирішив, що положення неважливі, і скасував усі 8 пунктів.

Як відомо, у 2019 році столична влада видала фірмі «Расмус» містобудівні умови та обмеження на будівництво житлового комплексу площею пів гектара та дозволила будувати об’єкт висотою близько 25 поверхів, що майже втричі перевищує дозволену генпланом висоту у цьому районі.

Окрім того, частина ділянки перебуває в зоні охорони пам’ятки архітектури національного значення, а тому, кажуть місцеві активісти, будувати новий житловий комплекс в цій частині заборонено. До того ж, він розташований на зсувонебезпечних територіях. Тож нове будівництво загрожує остаточним руйнуванням розташованих там будинків.

За даними журналістів, фірма «Расмус» пов’язана із оточенням нардепа Вадима Столара і президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра.

Нагадаємо, Державній службі статистики повідомили про падіння обсягів будівництва. Зокрема, показник у листопаді скоротився на 2,7% проти аналогічного місяця 2020 року.

Також ми писали, що силовики розслідують корупцію на будівництві стадіону під Дніпром.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу