«Нафтогаз» програв суд з Кабміном

Поділитися:

Кабмін не сплатить 9,5 млрд гривень на користь «Нафтогазу». Відповідне рішення ухвалив Верховний Суд, відмовивши держкомпанії у задоволенні скарги до уряду, повідомляє «Перший Діловий».

Позов «Нафтогазу» полягав у тому, що Кабмін поклав на нього в минулі роки спецобов’язки щодо забезпечення газом побутових споживачів та виробників теплової енергії. Однак не визначив джерела фінансування та порядок виплати компенсацій. В результаті чого «Нафтогаз» отримав збитки у вигляді упущеної вигоди.

Спочатку НАК вимагав від уряду 15 млрд 480 млн, але потім він зменшив частину вимог на 6 млрд. У компанії пояснили це тим, що з держбюджету йому раніше виплатили ці кошти, але решта суми шкоди, яку він заявив до стягнення в судовому порядку – 9 млрд 430 млн грн залишається некомпенсованою.

Однак Верховний суд відмовив «Нафтогаз». Пояснив це тим, що подані позивачем розрахунки є теоретичними, і не підтвердженими документально. Тож наведені докази отримання понесених збитків не можуть підтвердити можливість отримання Компанією вказаних вимог, а отже є юридично неспроможними.

Нагадаємо, глава Міністерства енергетики повідомив, що НАК «Нафтогаз» має в своєму розпорядженні кошти для закупівлі і подальшого закачування природного газу в підземні сховища.

Також зазначалось, що

у понеділок, 4 жовтня, компанія-оператор підземних сховищ «Укртрансгаз» призупинила закачування природного газу у свої підземні сховища (ПГС). Зазначається, що зараз в ПГС міститься 18,875 млрд куб.м газу, повідомляють у компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу