НАБУ і САП проводять обшуки в оточенні нардепа Куницького

Поділитися:

Хабарництво та ухилення від сплати податків. НАБУ і САП провели у Харкові обшуки в приміщеннях групи компаній «Автоентерпрайз», яка займається імпортом електрокарів і встановленням зарядних станцій до них – слідчі дії відбувалися в рамках розслідування справи про незаконне збагачення та корупційні схеми, до яких причетний також депутат Олександр Куницький. Про це дізналися журналісти-розслідувачі.

Тож правоохоронці навідалися до офісу «Автоентерпрайз», а також до будинку директора Дмитра Ніконова та депутатки Харківської міськради Аліни Мустафаєвої, які обоє є помічниками Куницького.

Нагадаємо, торік влітку журналісти виявили, що народний депутат постійно лобіює інтереси «Автоентерпрайзу» через депутатські звернення. За це, за даними журналістів, Куницький отримав авто зі знижкою 90% від компанії.

Хоча у структурі власності фірми він не фігурує. Влітку цього року Національне агентство з питань запобігання корупції звернулося до суду через розсилання Куницьким депутатських звернень в інтересах очевидно пов’язаного з ним бізнесу. Але Печерський суд Києва в липні закрив провадження проти депутата.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру про внесення недостовірних відомостей до електронної декларації колишньому співробітнику Служби зовнішньої розвідки України, за сумісництвом адвоката, який також є близьким родичем глави Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павла Вовка.

Як повідомляє НАБУ, дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України (Декларування недостовірної інформації), а підозра 17 вересня підписано генеральним прокурором.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу