На кордоні України та Білорусі застрягли 1,5 тисячі хасидів

Поділитися:

На кордоні Республіки Білорусь і України сидять 1,5 тисячі хасидів-паломників, які хотіли потрапити на українську територію для святкування єврейського нового року – Рош ха-Шана. Їх не пропускають на територію України.

У Державному прикордонному комітеті Білорусі уточнили, що українська держава заборонило в’їзд на свою територію до 29 вересня 2020 року, так що хасидам не дозволили в’їзд.
У той же час у відомчій структурі сказали, що Білорусь не обмежує виїзд з країни.

Варто нагадати, що в Умань на святкування єврейського нового року прибуло майже 2 тисячі хасидів-паломників. У зв’язку з цим, в місцевості посилили карантинні заходи.

Раніше ми писали, що хасиди-паломники активно з’їжджаються до Умані, незважаючи на заборони карантину і пандемію коронавірусу. Щорічно вони проводять священну молитву у поховання свого духовного наставника цадика Нахмана.

Також ми писали, що підтримати хасидів, які збираються потрапити на свято Рош ха-Шана в Умані, вирішили 26 конгресменів-республіканців США. Чиновники написали відкритий лист державному секретареві Майку Помпео, щоб він закликав Україну пропустити паломників на свою територію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу