На АЕС Фукусіма сталася аварія

Поділитися:

Оператор АЕС Фукусіма-1 Tokyo Electric Power Company повідомив про витік чотирьох тонн розчину, який використовувався для підтримання крижаної стіни під аварійною станцією. Про це пише NHK.

Повідомляється, що причиною могло стати пошкодження однієї із труб. З розчину, що витік, роблять підземну «стіну», яка не дає підземним водам потрапити в конструкції реакторів. Стверджується, що крижана стіна, як і раніше, може утримувати ґрунтові води, розчин не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Крижана стіна зведена периметром під АЕС. Вона блокує приплив ґрунтових вод, які потрапляли під будівлі реакторів та змішувалися з радіоактивною рідиною. Вартість робіт зі створення стіни склала близько 300 мільйонів доларів.

Раніше стало відомо, що 22 січня з 2-ї години дня на Южно-Українській атомній електростанції не працює третій енергоблок, який був планово відключений від енергомережі.

У службі НАЕК «Енергоатом» повідомили, що планове відключення здійснено у зв’язку з необхідністю усунення зауваження щодо КОС, клапана зворотного із сервоприводом турбоагрегату, з метою підготовки до постійного та безперервного проходження ізольованого режиму роботи енергетичної системи України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу