Місцева влада штрафуватиме за незаконні звалища

Поділитися:

За кожен випадок розміщення несанкціонованих звалищ на території органів місцевого самоврядування Держекоінспекція буде одразу розраховувати збитки, завдані екології. Про це заявив глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Відомо, що на даний момент близько 40% населених пунктів Закарпаття не мають централізованого вивозу сміття.

“Як наслідок – утворення величезної кількості несанкціонованих звалищ, в тому числі в прибережно-захисних смугах річок. І, не дивлячись на численні перевірки, надання приписів і штрафів Держекоінспекцією, органи місцевого самоврядування продовжують ігнорувати питання налагодження системи поводження з відходами “, – зазначив Мальований.

Слід зазначити, що превентивні заходи Держекоінспекції закінчилися. Тому, тепер за кожен випадок розміщення несанкціонованих звалищ будуть розраховуватися збитки.

Нагадаємо, що в Державній екоінспекції повідомили, що найгірша ситуація із забрудненою питною водою в Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій і Кіровоградській областях. Глава ДЕІ Андрій Мальований заявив, що торік Державна екологічна інспекція склала майже 5 тисяч протоколів на забруднювачів річок та інших джерел питної води в Україні.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Держекоінспекції повідомили, що відомство отримало 91 млн грн збитків протягом чотирьох місяців 2021 сфері лісових ресурсів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу