Мінінфраструктури контролюватиме ціни на ремонт доріг

Поділитися:

Проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення при будівництві автомобільних доріг загального користування” був прийнятий за основу народними депутатами Верховної Ради.

Відомо, що за ухвалення відповідного законопроекту №2234 у першому читанні проголосували 245 нардепів.

Так, існуюча система ціноутворення в будівництві є застарілою і зарегульованій. Отже, при будівництві доріг необхідно обґрунтовувати кожну складову витрат (із зазначенням марки машини, кількості працівників, рівня заробітної плати, прибутку і т.п.), що вимагає підготовки цілого ряду документів в паперовому вигляді. Така інформація була надана пояснювальній записці до законопроекту.

“Такий трудомісткий процес формування договірної ціни обмежує доступ підрядникам до ринку будівництва. Крім того, проблему загострюють ті факти, що у дорожньо-будівельних компаній відсутня зацікавленість в застосуванні інноваційних матеріалів (технологій) і зменшенні витрат”, – говорять автори законопроекту.

Таким чином, пропонується вивести роботи з будівництва та ремонту автомобільних доріг загального користувача з-під дії встановлених кошторисних норм і нормативів по ціноутворенню в будівництві.

При цьому автори законопроекту впевнені, що вартість нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування визначається на підставі методик і правил, затверджених Міністерством інфраструктури.

Нагадаємо, що черговий дорожній тендер знову стає скандальним. З подачі громадських організацій антимонопольний комітет вивчатиме матеріали, де йдеться про змову підрядників «Автомагістраль-Південь» – компанії, яка в цьому році накопичили навколо себе найбільше Автодорівська замовлень з харківським облавтодором і ще однією фірмою.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури планує залучити кредит від Європейського інвестиційного банку. Відомо, що кредит потрібно для реалізації проекту будівництва залізничної колії на Луганщині з їх подальшою електрифікацією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу