Microsoft купує найбільшого розробника відеоігор

Поділитися:

Велике злиття на технологічному ринку. Microsoft купує одного з найбільших у світі розробників відеоігор Activision Blizzard. Орієнтовна сума угоди – 70 мільярдів доларів. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Ось уже багато років американська корпорація бореться з японським конкурентом Sony за домінанту на ринку відеоігор. Відтак, купівля одного з провідних розробників може значно посилити позиції корпорації у цьому протистоянні. Угоду обіцяють закрити вже до кінця наступного року.

Щойно це відбудеться, Microsoft, прогнозують аналітики, стане третьою в світі компанією з обсягу виторгу – після Tencent і Sony.

Activision Blizzard відома такими іграми, як World of Warcraft, Call of Duty, Diablo та Guitar Hero. На тлі оголошення про прийдешню угоду ринкова капіталізація Соні впала одразу на 20-ть мільярдів доларів – її акції упали на 13%.

Раніше курс акцій великих американських технологічних компаній знизився під час торгів, що з публікацією нових даних про інфляцію США.

Очолили падіння цінних паперів Microsoft, вартість яких знизилася на 4,1%. При цьому акції Alphabet втратили в ціні 2,9%, Amazon – 1,6%, Meta та Apple – 1,4%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу