Малозабезпечені українці зможуть отримати гроші на власний бізнес

Поділитися:

Держава з наступного року дозволить малозабезпеченим сім’ям отримати гроші на власний бізнес. Урядом вже визначено механізм отримання такої фінансової допомоги, її розмір та умови повернення.

Вже зараз відомо, що обсяг коштів, наданих державою, не повинен перевищувати 15-ти розмірів мінімальної зарплати. Претенденти на підприємницьку діяльність мають подати до Центру зайнятості або ж через Єдиний державний веб-портал е-послуг, зокрема: заяву; довідку щодо відсутності (наявності) судимості чи інших обмежень; бізнес-план.

Питання про надання фінансової допомоги вирішуватиме комісія. Через 5-ть днів після такого рішення Центр зайнятості має сповістити про це особу письмовим повідомленням.

Особа, якій дали схвальну відповідь про фінансову допомогу повинна: створити протягом 30 календарних днів юридичну особу чи зареєструватися як ФОП; для отримання фінансової компенсації за придбане обладнання чи матеріалів – необхідно подати рахунок-фактуру і договір із постачальником устаткування та матеріалів до Центру зайнятості; у цьому договорі має міститися положення про сплату штрафу постачальником, у разі порушення термінів поставки товару;
компенсовувати витрати на купівлю обладнання та матеріалів буде Центр зайнятості на основі документів; оплату можуть здійснити кільком постачальникам у рамках встановленого розміру допомоги.

Зазначається, що суму допомоги на підприємництво не враховуватимуть під час розрахунку середньомісячного сукупного доходу родини для призначення соцдопомоги чи субсидій.

Нагадаємо, що за інформацією пресслужби уряду, тепер будуть враховувати отримані доходи від депозитів, а також дивіденди від цінних паперів. Перевірятимуть і на предмет купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону і вартості одноразових покупок.

Раніше повідомлялося, що на засіданні уряду, яке пройшло в закритому режимі, було підписано одну постанову. У ньому, за словами експертів, міститься відразу кілька перешкод для субсидіантів, а саме для тих, хто не може виплачувати комуналку без допомоги держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу