Лукашенка позбавили статусу почесного доктора в Україні

Поділитися:

Олександр Лукашенко більше не почесний доктор Київського національного університету імені Шевченка. Позбавила його цього звання вчена рада навчального закладу.  ЗМІ пишуть, посилаючись на джерела, що саме голосування вченої ради відбувалося у таємному режимі.

Відомо, що звання почесного доктора Олександру Лукашенку присвоїли за часів, коли президентом України був Віктор Ющенко.

У Київському національному університеті налічується більше 80 почесних докторів. І це перший такий прецедент в історії університету.

Раніше повідомлялося, що низка авіакомпаній призупинила польоти над Білоруссю або мають намір це зробити. Такі рішення пов’язані з ситуацією навколо затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича, який летів рейсом авіакомпанії Ryanair з Афін до Вільнюса.

Нагадаємо, що Білорусь ввела обмеження на експорт ряду своїх товарів на територію України. Відповідний список з’явився на національному правовому порталі країни. Вказується, що заборона набуде свою офіційну дію через 10 днів з моменту публікації списку. Також відомо, що обмеження діятимуть наступні пів року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу