Ліквідаторам ЧАЕС збільшать пенсії

Поділитися:

В Україні 1 січня набуває чинності закон «Про внесення змін до закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб». Раніше за закон проголосували народні депутати.

Документом визначено мінімальні розміри пенсії за інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва або захворювання, та пенсії у зв’язку зі втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Розміри такої пенсії для I групи інвалідності не можуть бути нижче 6000 грн, для II групи інвалідності – 4800 грн, для III групи інвалідності та дітей з інвалідністю – 3700 грн.

Також закон запроваджує державну адресну допомогу для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, в ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, які внаслідок цього стали особами.

Нагадаємо, що у 2022 році, за словами прем’єр-міністра, пенсіонери, які досягли 70 років, можуть розраховувати на надбавки до офіційних премій.

Понад те, чиновник повідомляє, що у майбутньому плануються доплати всім віковим категоріям пенсіонерів, зокрема й 60+.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу