КСУ відклав розгляд земельного питання

Поділитися:

9 листопада 2020 року було відкладено розгляд за поданням про тлумачення норм Конституції про землю, як основне національне багатство. Таке рішення прийняла Велика палата КСУ, повідомляє пресслужба. Головною причиною було названо відсутність кворуму, а саме відсутність на засідання чотирьох суддів одночасно.

Відомо, що один з суддів на цей час мав відпустку, а троє інших не з’явилися, бо не підтримували подання справи про землю та вимагали зняття її з розгляду.

Нагадаємо, що це вже друга спроба розгляду справи, попередня була призначена на 5 листопада та також була відкладена через відсутність необхідного кворуму.

Раніше повідомлялося, що у Мін’юсті назвали головну проблему КСУ. За словами міністра юстиції, КСУ поставлений над усіма іншими гілками влади. Кожну з них він може позбавити повноважень.

Також ми писали про те, що збиток від рішень КСУ вимірюють вже мільярдами. Наша країна через визнання КСУ неконституційною антикорупційної реформи втратить всі грошові кошти на розвиток економіки і позбудеться міжнародної допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу