Корейці допоможуть Україні з Чорнобилем

Поділитися:

Україна збирається налагодити співпрацю з Південною Кореєю щодо дезактивації радіоактивних фрагментів бетону та металу в Чорнобильській зоні відчуження. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Вказується, що в цьому питанні держава збирається співпрацювати з Корейським інститутом досліджень атомної енергії KAERI. На поточний момент керівництво Чорнобильської атомної електростанції веде прямі перемовини з можливим міжнародним партнером.

Важливо сказати, що головна мета співпраці полягає в дезактивації тих фрагментів металу і бетону, які все ще несуть радіоактивну небезпеку для навколишнього середовища.

За попередніми даними, сторони будуть працювати над спільним проектом до кінця 2021 року.

Нагадаємо, що роботи з будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) в Чорнобильській зоні відчуження Київської області будуть завершені до кінця 2020 року.

В «Енергоатомі» переконані, що введення в експлуатацію ЦСВЯП підвищить енергетичну безпеку країни в цілому і дозволить економити до 200 млн американських доларів в рік, які Україна щорічно витрачає на вивезення відпрацьованого ядерного палива в Росію.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила