Київ побив температурний рекорд за останні 140 років

Поділитися:

За інформацією прес-центру Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, температура повітря в ніч на 5 липня не опускалася нижче +20,6 градусів. Це новий рекорд для України.

Попередній рекорд в +20,5 градусів, який зафіксували в 1988 році, перевищено на 0,1 градуса.

Фахівці обсерваторії також розповіли, що з початку 2020 року в Києві зафіксовано 24 температурних рекорди.

Вчені прогнозують, що 2020 рік може стати найспекотнішим за всю історію метеоспостережень. Так, в лютому в Антарктиці вперше зафіксували температуру понад 20 градусів, а в Гренландії 26 квітня підтвердили температурний рекорд для цього місяця – 6 градусів. Крім того, в деяких містах північних країн взимку не було снігу.

Раніше повідомлялося, що погодні умови є основним фактором при формуванні врожаю. Сьогодні в Україні агрометеорологічних ситуація залишається в межах стабільності.

За даними прес-центру обласного гідрометцентру, грунт зволожений достатньо, лише в південних областях він кілька сухуватий. При цьому під кукурудзою запаси вологи найнижчі за останні 50 років спостережень. Тобто, на цих грядках урожай буде значно гірше, ніж на інших.

Нагадаємо, що перші дні липня принесли на поля України аномальну спеку без опадів майже по всіх регіонах держави. Про це свідчать дані українського Гідрометцентру.

У середу, 1 липня, по всій території України буде жарко і задушливо. Місцями температура повітря буде доходити до значення в + 38 ° C.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу