Китайський космічний корабель зістикувався з майбутньою станцією

Поділитися:

Китайський вантажний космічний корабель «Тяньчжоу-2» успішно пристикувався до головного модулю майбутньої космічної станції. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

За задумом, запуск повинен був відбутися ще 19 травня. Зрештою з технічних причин подію відклали майже два тижні. Космічна вантажівка доставила на «Тяньхе» три тонни пального для маневрування, а ще – припаси для екіпажу, який буде будувати станцію – зокрема, і два скафандри для виходу у відкритий космос. Як тільки запаси на борту закінчаться, його використовують як відсік для сміття і виведуть з орбіти.

Модуль «Тяньхе» запустили на орбіту 29 квітня. Він стане центральним у майбутній багатоблокової космічної станції. І це наймасштабніший космічний проект КНР. Станцію масою 60 т тонн планують завершити в 2022 році. Передбачається, що комплекс пропрацює на орбіті щонайменше 10 років і буде приймати, в тому числі і міжнародні експедиції.

Нагадаємо, що американська компанія «SpaceX» в черговий раз запустила нову серію супутників в космос. Це сталося в суботу, 15 травня. Пряма трансляція знаменної події велася на просторах YouTube.

Раніше повідомлялося, що чисті збитки підлеглих компаній Державного космічного агентства в 2020 році склали 810 мільйонів 900 тисяч гривень. Це випливає зі звіту про виконання фінансового плану агентства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу