Кабмін візьме кредит на відновлення Донбасу

Поділитися:

Для відновлення Донбасу будуть залучені кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). Сума – до 100 млн євро, коштом цих грошей планують почати відновлювати прифронтові території.

Після того як у 2014 році на території Донецької та Луганської області були засновані так звані ДНР і ЛНР і почалася війна, населені пункти, інфраструктура, природа сильно постраждали та вимагають комплексного підходу для повернення до життя. Саме для цього був розроблений проект «Східна Україна: возз’єднання, відновлення і відродження».

Всі гроші будуть спрямовані на те, щоб поліпшити (зробити комфортним і в першу чергу безпечним) транспортне сполучення, а також посприяти відродженню сільського господарства на Донбасі. Йдеться про ті території, які підконтрольні українському уряду і постраждали в ході військового конфлікту.

Раніше повідомлялося про створення вільної економічної зони на Донбасі. Про це повідомив Леонід Кравчук, який не так давно очолив українську делегацію в ТКГ.

Також ми писали про те, що чиновники вимагають відкати за відновлення Донбасу. Георгій Тука розповів свою точку зору, підкріплену фактами.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила