Кабмін виділить кошти на об’єкт «Укриття»

Поділитися:

Профільний комітет Верховної Ради України має ухвалити остаточне рішення щодо виділення коштів у розмірі 45,5 мільйонів гривень на підтримку в безпечному стані енергетичних блоків та безпосередньо об’єкта «Укриття» ЧАЕС та в цілому екологічного стану зони відчуження.

Це питання було порушено міністрами під час чергового засідання під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Суму 45 мільйонів 592 тисячі 3 гривні взято завдяки скороченню видатків у деяких бюджетних програмах. Відтак, саме цю суму і планується запровадити у програми «Підтримка екологічного безпечного стану в зонах відчуження та обов’язкового відселення» та «Підтримка у безпечному стані енергоблоків та об’єкту “Укриття” та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС» по 20,592 та 25 мільйонів гривень, відповідно.

Найближчим часом міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів має погодити це розпорядження Кабміну з Комітетом ВР.

У пояснювальній записці до документа позначено дві головні цілі виділення коштів: стабілізувати фінансову ситуацію щодо забезпечення розрахунків за комунальні послуги та подальше безпечне функціонування підприємств у Чорнобилі, а також запобігти соціальному напруженню та не допустити можливих негативних наслідків через діяльність ядерно-небезпечного об’єкту.

Раніше ми повідомляли про те, що у зоні відчуження почали здавати в оренду нерухомість.

Також ми писали про плани Міністерства охорони навколишнього середовища та природних ресурсів змінити наратив «зона відчуження» на «зона відродження».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу