Кабмін працевлаштував тільки 140 тисяч безробітних

Поділитися:

У першому кварталі нинішнього року уряд України створив трохи більше 142 тисяч нових робочих місць з раніше обіцяних 500.

Як сказано в офіційній відповіді Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, згідно з останніми даними Пенсійного фонду України, в цілому в Україні в січні-березні 2020 року в порівнянні з відповідним періодом попереднього року кількість працевлаштованих на створені нові робочі місця збільшилася на 2,9 відсотка.

На сьогоднішній день було влаштовано 142,6 тисячі осіб. У березні 2020 року на створені робочі місця працевлаштовано 39,1 тисияч людина, – йдеться в документі.

При цьому більш пізньої статистикою в Мінекономіки немає. Там пояснили дану ситуацію тим, що подібні дані приходять з Пенсійного фонду за підсумками попередніх місяців.

Нагадаємо, в Україні середня кількість безробітних фіксується на рівні п’яти мільйонів українців. Про це свідчать дані Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості.

Як сказано в офіційній статистиці відомства, всього в країні відзначається близько 490,5 тисяч безробітних співгромадян, однак багато експертів вважають, що це число значимо применшити, і що в середньому, в країні фіксується від двох до п’яти мільйонів не працевлаштованих жителів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу