Іспанці і китайці готові забрати своїх дітей від сурогатних мам – Денисова

Поділитися:

В Україні підходить до своїх підсумками нещодавній скандал щодо сурогатного материнства, який сплив через несподівану пандемію і відповідне закриття кордонів, як з боку України, так і з боку ряду інших країн Європи і світу. Батьки поступово забирають своїх дітей додому, повідомляє Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Відзначимо, що раніше правоохоронні органи України накрили незаконний бізнес по сурогатному материнству і виявили в одній зі столичних установ близько сімдесяти немовлят, народжених від сурогатних матерів і очікуючих зустрічі зі справжніми батьками.

Як зазначила у своєму повідомленні український омбудсмен, наразі частина громадян з Іспанії і Китаю вже змогла оформити потрібні документи, щоб забрати дітей до себе додому.

“Громадянам Іспанії і Китаю оформили всі необхідні документи. Тепер сім’ї чекають дозволу на виїзд з України“, – сказала Денисова.

Як повідомлялося раніше, на окупованих територіях Донбасу більше шести сотень громадян ОРДЛО звернулися зі скаргами на погане самопочуття з попереднім діагнозом ГРВІ. У зазначеному регіоні немає можливості перевірити жителів на наявність коронавируса, вказала Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу