Харківські комунальники пішли під суд

Поділитися:

Експосадовці одразу двох комунальних підприємств Харкова – на лаві підсудних. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про ексзаступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та колишнього першого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика, яких Вищий антикорупційний суд засудив за розкрадання 20 млн грн. Справа тягнеться ще з 2016-го року.

Провадження передали до суду в серпні 2018 року. За даними слідства, експосадовиці уклали договір про передачу боргу за електроенергію приватній фірмі. Та отримала майже 20 млн грн від «Харківводоканалу», але борги перед «Харківобленерго» не погасила.

Гроші, тим часом перерахували іншим підприємствам за послуги, які не були ніхто не надав. Тєлєгін отримав п’ять років позбавлення волі та протягом трьох років не має права обіймати посади. Його заарештували до набрання вироком законної сили, але не довше, ніж на 60 днів із правом застави в понад 190 тисяч грн. Білику призначили чотири роки позбавлення волі та два роки без права обіймання посад.

Нагадаємо, що 6 серпня 2021 року НАБУ заявило про закінчення розслідування по справи скандального екс-суддя Миколи Чауса. Мова про отримання ним хабара в розмірі 150 тис. Доларів США (на момент отримання, за курсом НБУ це було 3,7 млн ​​грн).

Також в Нацагентстві підкреслили, що за час слідства детективам вдалося зібрати всі необхідні докази, щоб висунути звинувачення Чаусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу