Франція посилює карантин

Поділитися:

Стало відомо, що парламент Франції проголосував за введення нових, більш посилених правил карантину через активне поширення COVID-19.

Французька преса зазначає, що за пропозицію внести зміни щодо посилення карантинних обмежень проголосували 214 депутатів, проти виступили 93, а 27 вирішили утриматися. Якщо все піде за планом і Сенат вчасно схвалить зміни, нові правила набудуть чинності вже 15 січня.

Отже, серед змін особлива увага приділена пунктам, що передбачають обов’язкове представлення сертифікату, що свідчить про повну імунізацію від коронавірусу, дітьми віком від 12 років при вході до ресторанів, закладів культури та транспорту з міжміським сполученням. Повідомляється також, що важливо надати документи конкретно про вакцинацію, оскільки вже негативного результату тесту буде мало для підтвердження відсутності хвороби.

Слід зазначити, що голосування французьких парламентаріїв відбулося після скандалу, коли президент Макрон заявив про бажання «вибити» всіх невакцинованих, ускладнивши їм таке життя, щоб не залишити їм вибору.

Раніше ми писали, що Франція зіштовхнулася із черговою хвилею коронавірусу.

Також ми повідомляли, що новий штам коронавірусу виявили у пацієнта з комуни Форкальк’є в департаменті Альпи Верхнього Провансу. Він отримав назву IHU та був зареєстрований як B.1.640.2.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу