Франція ліквідувала лідера ІГІЛ

Поділитися:

Лідер «Ісламської держави» Аднан Абу Валід аль-Сахраві знешкоджений французькими військовими у Великій Сахарі. Про це повідомив президент Франції Емманюель Макрон.

«Це ще один великий успіх у нашій боротьбі з терористичними угрупованнями у Сахелі», – наголосив французький лідер.

Водночас, коли і де саме було вбито лідера «Ісламської держави» не повідомляється.

Як відомо, бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава» у Великій Сахарі діють в колишніх колоніях Франції: Буркіна-Фасо, Малі та Нігері. Там вони скоюють напади на сили безпеки і простих жителів.

У 2017 році Аль-Сахраві взяв відповідальність за загибель чотирьох військових у США і чотирьох військових армії Нігеру. Влітку минулого року він особисто віддав наказ знищити шістьох французьких активістів благодійної організації і водія із Нігеру.

Антитерористична операція в регіоні Сахель за участю близько 5 тисяч її військових відбувається з часів перевороту в Малі у 2012-му, що посприяв збільшенню числа ісламістів на півночі країни. Франція у ній займає лідируючі позиції.

Раніше ми повідомляли, що ОАЕ доставили до Афганістану десятки тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що Міжнародне співтовариство має терміново підтримати афганців. Не секрет, що в ООН вже заявляють про те, що країна стоїть на межі гуманітарної катастрофи. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликає весь світ звернути увагу на проблеми жителів Афганістану і надавати посильну допомогу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу