ФОПи будуть штрафувати за втрату документів

Поділитися:

З 23 травня підприємці-платники єдиного податку за незбереження первинних документів, що підтверджують показники, внесені в Книгу обліку доходів або Книги обліку доходів і витрат, будуть платити штраф в розмітити 1020 гривень.

Про це йдеться в свіжому роз’ясненні Київської обласної податкової.

«ФОПи – платники єдиного податку першої – третьої груп зобов’язані забезпечити зберігання первинних документів, на підставі яких заповнювалися дані Книги обліку доходів або книги обліку доходів та витрат, які використовувалися для складання податкової декларації платника єдиного податку – ФОП, або інші первинні документи, використовуються для складання податкової звітності за іншими податками та зборами – у разі їх сплати », – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що такі первинні документи повинні зберігатися не менш як 1095 днів з дня подання податкової декларації або іншої звітності, для складення якої вони використовувалися, а в разі ліквідації платника податків документи за період його діяльності не менш як 1095 днів, що передували даті його ліквідації, які зберігалися в органі ДПС, в установленому законодавством порядку передаються органом ДПС в архів.

За незбереження «первинки» порушникам загрожує штраф в розмірі 1020 гривень, якщо ж протягом року подібне порушення буде виявлено вдруге, то розмір штрафу становитиме 2040 грн.

ФОПи- «єдинники» повинні зберігати: Книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця; документи, на підставі яких ця Книга заповнювалася; інші документи, які використовувалися при складанні декларації за єдиним податком.

Ми писали раніше, що українці на карантині все частіше стають підприємцями.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу