Експерти визначили найбідніші обласні центри України

Поділитися:

Україна зайняла 92 місце в глобальному рейтингу добробуту Міжнародної аналітичної організації Legatum Institute, піднявшись за рік на чотири позиції. При цьому Україна знаходиться на останній позиції серед країн Східної Європи.

Українські експерти склали рейтинг обласних центрів з найвищим рівнем бідності, під час незалежного дослідження рівня життя міст України. Oцінювалось близько 10 різних параметрів – рівень зарплатні, ціни на споживчі тoвари, житло, житлово-комунальне господарство, безпека, освіта, медицина і т.д. Як наслідок, веред великих міст України були виявлені 7 з мінімальними показниками.

Перше місце в рейтингу зайняв Херсон.

«Тут немає ні робoти, ні зарплат. Промисловість давно розвалилась, а ось кримінал та злочинність зростають з року в рік. Тому Херсон зайняв останнє місце за рівнем безпеки громадян», – вказують автори дослідження.

На другому місці опинилися Суми.

«У Cумах сьогодні відбувається розвал комунальної сфери – тут сотні розвалених багатоквартирних будинків. Місто і за рештою показників в числі аутсайдерів» – стверджують дослідники.

В трійці лідерів опинився Чернігів, як місто з низьким рівнем соціальної інфраструктури, розваленою медициною, освітою та зруйнованими іншими сферами.

Також наступні позиції в рейтингу зайняли: Миколаїв, Кропивницький, Черкаси і Полтава.

Нагадаємо, що Україна посилила свої позиції в рейтингу кібербезпеки, поліпшивши своє становище на чотири місця. Про це свідчить рейтинг, опублікований в новій редакції Національного індексу кібербезпеки 2020 року.

Також, у 2020 році Україна знизилася у світовому рейтингу, що складається за Індексом впровадження кліматичної політики (Climate Change Performance Index). У порівнянні з 17 позицією торік, зараз наша країна знаходиться на 20-й.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу