Дві області виходять із «червоної» карантинної зони

Поділитися:

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Львівська та Луганська області виходять із «червоної» карантинної зони. Він зазначив, що вже третій тиждень поспіль в Україні спостерігається зменшення кількості випадків коронавірусної хвороби та кількості госпіталізованих.

«‎За карантинними індикаторами, Луганська та Львівська області виходять із червоного рівня епідемічної небезпеки. Тому на цьому тижні ініціюватимемо засідання Державної комісії техногенно-кологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»‎, — наголосив міністр.

Крім того глава МОЗ уточнив, що з минулої весни майже не змінився середній час перебування регіонів у «червоній» зоні карантину. Зокрема, він становить 30-35 днів.

«Україні вдалося пройти пік захворюваності найтяжчої хвилі без запровадження загальнонаціонального локдауну. Проте розслаблятися рано. Потрібно збільшувати відсоток вакцинованих громадян та дотримуватися протиепідемічних норм», — наголосив він.

Нагадаємо, у восьми областях України вперше зареєстрували новий підтип штаму коронавірусу «Дельта», який є заразнішим за звичайний штам.

Також ми писали про те, що Україна залишилась у «червоному» карантинному списку для мандрівників Європейського Союзу. У ЄС оновили відповідні переліки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу