ДСНС буде відновлювати рятувальну авіацію

Поділитися:

Кабінет міністрів України обіцяє виділити Державній службі України з надзвичайних ситуацій 105,4 мільйонів гривень. Кошти підуть на відновлення авіаційної техніки.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 20 травня. Як повідомила прес-служба ДСНС, техніка буде використовується під час виконання завдань цивільного захисту.

З початку року рятувальні підрозділи ліквідували 34 тисяч пожеж, в тому числі 23 тисячі в природних екосистемах. При цьому в цьому році було на 28% більше загорянь в природних екосистемах, тому через інтенсивність польотів відпрацьований ресурс перевищив запланований в два-три рази, що призводить до несправності великої кількості окремих вузлів авіаційної техніки, – пояснили в рятувальному відомстві.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в середу, 20 травня, схвалив проект Меморандуму про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.

Уряд також затвердив проект листа про наміри до МВФ. Відповідні рішення були прийняті на сьогоднішньому засіданні.

При цьому прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міністр фінансів Сергія Марченка повинен підписати лист, оскільки це рішення стосується тільки повноважень фінансового відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу