Допомога по безробіттю будуть платити за новим порядком

Поділитися:

Набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України “Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності” від 6 квітня 2020 р № 624.

В період проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавирусной інфекції, допомога по безробіттю призначається з першого дня після надання статусу безробітного.

Розмір допомоги по безробіттю визначається на підставі відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування в залежності від страхового стажу, заробітної плати, а в разі відсутності цих відомостей – довідок про заробітну плату, виданих особі роботодавцем.

Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю застрахованим особам не може перевищувати 360 календарних днів (особам передпенсійного віку – не більше 720 календарних днів) протягом двох років з дня її призначення.

Допомога по безробіттю за календарний місяць не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на відповідний рік, і не може бути меншою від мінімального розміру, встановленого правлінням Фонду.

Допомога по безробіттю виплачується не рідше ніж два рази на місяць, а за згодою безробітного – один раз на місяць.

Також визначено умови відкладення і скорочення, припинення та поновлення виплати допомоги по безробіттю, умови і порядок виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності.

Раніше ми писали, що в Україні виріс розмір максимальної допомоги по безробіттю та посібник можна оформити онлайн.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу