Донецькі чиновники дерибанять “Перлину Донеччини”

Поділитися:

Торік Донецька облдержадміністрація оголосила про масштабну реконструкцію дитячого комплексу. За задумом збиралися оновити всі корпуси, витративши 51 млн гривень. Осучаснити запланували і їдальню – це ще 78 млн гривень. Плюс – прикрасити парк і інші – дрібні – об’єкти. Загалом кошторис перевалила за 130 млн гривень. Однак з часом ця цифра неухильно росла. Про це розповіли у випуску новин Першого ділового телеканалу.

«Перлина Донеччини» – це територія в 25 гектарів: дітям є де погуляти, а чиновникам – де розгулятися.

Перший тендер – недоліки у фірми-переможця почали шукати не на стадії торгів, як того вимагає законодавство, а після завершення конкурсу.

Другий тендер – скандал з пропискою умов, апріорі непосильних для більшості учасників, свідомо занижений рівень заробітних плат працівникам, щоб «свій» переможець елементарно заклав завищені витрати на інші позиції. А ще: в заявці було сказано: можна ознайомитися з кресленнями, за якими будуть виконуватися роботи в приміщенні замовника. На ділі – в дитячий табір потенційних підрядників навіть не допустили.

Зрештою був і третій тендер, торги скасували з технічних причин. А час іде і тепер уже за цінами минулого року «оздоровити» оздоровчий комплекс не вийде. Тому, очевидно, що будуть економити на матеріалах, а значить і якість буде нижче.

Нагадаємо, що тендерні скандали гримлять по всій країні. Донецька область – не виняток. Один із прикладів – реконструкція обласного дитячого санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини». Журналісти «Першого Ділового» провели власне розслідування з приводу одного такого скандалу навколо дитячого оздоровчого комплексу.

Раніше повідомлялося, що 98% тендерів на капремонт та реконструкцію соціальних об’єктів інфраструктури відбувається з порушеннями, по заздалегідь відпрацьованою схемою. Йдеться про формування кваліфікаційних норм під конкретного підрядника за потрібною ціною і навіть картельну змову. А ось непотрібних учасників знімають з конкурсу іноді без пояснення причин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу