Для водіїв запровадять систему штрафних балів

Поділитися:

Народні депутати від партії Слуга народу зареєстрували у парламенті законопроект №6502, який передбачає запровадження штрафних балів для водіїв. Про це йдеться в пояснювальній записці до закону.

Уточнюється, що такий захід зачепить водіїв, які на постійній основі порушують правила правил дорожнього руху. Так, у них тимчасово забиратимуть посвідчення.

Крім того, порушникам доведеться повторно складати теоретичний та практичний іспит на знання правил дорожнього руху.

Також законопроект пропонує встановити перелік правопорушень, передбачених КУпАП, за скоєння яких водію нараховуються штрафні бали.

Кількість штрафних балів залежить від рівня суспільної небезпеки таких порушень та становить від одного до п’яти балів за кожне правопорушення.

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ України запропонували посилити відповідальність за керування у нетверезому вигляді. Про це повідомив радник МВС України Антон Геращенко.

За його словами, Україна залишається державою, в якій у поліції пов’язані руки з приводу злісних порушників правил дорожнього руху. Поліцейський не може забрати права водія навіть у явно нетверезого водія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу