Діти-інваліди отримають від держави більше

Поділитися:

Як повідомляється на сайті парламенту, в Україні планують на 50% збільшити виплати для дітей з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів. Наразі законопроєкт  проходить опрацювання у комітеті.

Згідно з дослідженням Данської Ради у справах біженців, 111 дітей в Україні отримали поранення від мін або вибухонебезпечних предметів.

Відзначається, що на реалізація законопроєкту знадобиться 783,10 тис. грн щорічно.

Як ми повідомляли раніше, допомогу на дитину будуть платити по-новому. Верховна Рада прийняла законопроект, спрямований на підвищення суми соціальних виплат для   малозахищених категорій. До них відносяться діти-сироти, пенсіонери старше 80 років,  безробітні з малозабезпечених сімей. Також планується нова схема виплат допомоги на  народження дитини.

А у травні Кабінет міністрів України вніс зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2020 рік. Згідно з документом, дохідна частина бюджету фонду збільшено до 20,950 мільярдів гривень за рахунок поповнення шести мільярдів з державного бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу