Бізнесу скасують протипожежні перевірки

Поділитися:

Комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує парламенту пропонує народним депутатам прийняти законопроект №3361 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про перші кроки дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності”.

Документ комітет пропонує прийняти за основу. Він, зокрема, передбачає перші кроки дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності.

Законом також пропонується посилити соціальний захист населення в разі отримання збитку при аваріях і пожежах.

Як пояснили в четвер, 20 травня, в інформаційному управлінні апарату ВР, члени комітету розглянули законопроект, який скасувати планові перевірки дотримання правил пожежної та техногенної безпеки при наявності поліса страхування.

Якщо він буде прийнятий, суб’єкти господарювання зможуть підписувати страхові поліси на випадок пожеж, а перевірки забороняються максимум на десять років.

На думку авторів документа, це дозволить гарантувати захист і відшкодування громадянам в разі непередбачених ситуацій і убезпечити бізнес від потенційних зловживань контролюючих органів.

За результатами обговорення члени Комітету прийняти рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроект №3361 за основу, – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав так званий антіколомойській закон.

У четвер вранці 21 травня, закон про банки був переданий на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Як сказано на офіційному сайті парламенту, повернутий з підписом голови Верховної Ради України. Закон спрямований на підпис президентові.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу