ДБР вручило підозру у справі «Кузні на Рибальському»

Поділитися:

У п’ятницю, 17 грудня, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишнього начальника військового представництва Міністерства оборони України. Йдеться про справу щодо постачання до Збройних сил України техніки невідповідної якості.

«‎Встановлено, що посадова особа у змові з керівництвом ПАТ «‎Завод «‎Кузня на Рибальському»‎ підробила та видала офіційні документи, згідно з якими остаточна збірка двох десантних катерів «‎Кентавр»‎ з проведенням випробувань їх ходових характеристик вважаються завершеними. Слідство встановило, що військовому було відомо про те, що ці випробування не проводилися взагалі»‎, — повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчі встановили, що чиновник знав, проект цих катерів не відповідав вимогам, що висувається замовником. Зокрема, в частині показників водотоннажності, опадів, максимальної швидкості ходу та висоти надводного борту.

Таким чином, екс-чиновник підозрюється у перевищенні військовою посадовою особою влади та службових повноважень, в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 426-1 КК України), а також у складанні та видачі посадовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки викрила посадовців філії держкомпанії, що перебуває в управлінні міністерства інфраструктури, на оборудках з офісними та складськими приміщеннями.

Також ми писали, що СБУ викрила міжнародне угруповання ділків, які організували механізм отримання іноземного громадянства на підставі підроблених документів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу