Данія затримала російське судно

Поділитися:

У Данії затримане та арештоване російське судно «Академік Іоффе», яке повернулося із наукової експедиції. Наразі воно стоїть на рейді порту Скаген. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ РФ.

Відомо, що інцидент стався 1 листопада. Зазначається, що корабель, який використовується Інститутом океанології РАН, арештовано через позов, пов’язаний з його попередньою діяльністю.

Водночас, який саме позов став причиною арешту – не повідомляють. Немає й інформації про те, чи затриманий екіпаж корабля.

В Інституті океанології цю подію поки не коментували.

2 листопада повідомлялося про завершення 45-ти денної наукової експедиції на судні «Академік Іоффе». Про це заявили у Балтійському у федеральному університеті у Калінінграді.

ЗМІ пишуть, що науковці досліджували глибоководні проходи антарктичної донної води північно-східної частини Атлантичного океану.

Нагадаємо, Україна купила британський криголам James Clark Ross у серпні поточного року. Офіційно передали судно 30 серпня. Він обійшовся бюджету в 244,5 млн грн.

Також ми писали, що придбанний криголам перейменували в «Ноосферу». Він цього року попрямує до антарктичної станції «Академік Вернадський».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу