АЗС оштрафували на 7 млн ​​гривень за неякісне паливо

Поділитися:

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) провела 729 перевірок автозаправних і газових станцій по всій Україні з метою перевірок якості палива в період з січня по листопад 2020 року. Відомо, що за підсумками перевірок виписано 166 штрафів на 6,9 млн гривень.

Так, заправників винесли 1447 рішень про коригуючі заходи, в тому числі щодо приведення продукції до встановлених стандартів.

Глава ДЕІ зазначає, що торік інспектори проводили перевірки виключно документально, але з цього року планується проводити лабораторні експертизи. За словами чиновника, це передбачено в уже затвердженому секторальному плані державного ринкового нагляду на 2021 рік.

Слід зазначити, що в плані ДЕІ визначені види продукції згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), які перевірятиме екологічна інспекція з 2021 року.

Цей перелік складається з понад 25 найменувань паливно-мастильних речовин. Серед них – нафтопродукти, газ скраплений, і так далі.

Нагадаємо, що близько 40 відсотків паспортів якості бензину і дизельного палива в мережах АЗС (автозаправних станцій) – підроблені. Про це повідомили представники Державної екологічної інспекції. Відомо, що “умільці” підробляють паспорти якості палива в основному нелегальні АЗС, що працюють в «тіні». Вони навіть не пропонують оригінали дозволів і документів про реєстрацію.

Раніше повідомлялося, що в прес-центрі Державної фіскальної служби повідомили про факт зберігання та продажу самостійно виготовлених паливно-мастильних матеріалів. Відомо, що ділки підробляли дизельне паливо, а також бензин марки А92 і А95.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу