«Автомагістраль Південь» не стала лідером тендерів від «Укравтодору»

Поділитися:

«Автомагістраль Південь» вперше за декілька років не стала лідером дорожніх підрядів від «Укравтодору». Її обігнала компанія «Автострада», яка відносно нещодавно вийшла з картелю автодорожників. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Автострада виграла державних тендерів на будівництво доріг на 43 мільярди 705 мільйонів гривень. Автомагістраль Південь займає другу сходинку із сумою – 42 мільярди 404 мільйони. Далі із розривом у понад 20 мільярдів ідуть турецька «Онур» та «Росдорстрой».

Експерти пояснюють – «Австострада» змогла стати першою завдяки двом факторам. По-перше, «Автомагістраль-Південь» Олександра Бойка віддала значний шматок «своїх» підрядів «Будінвест-інжинірингу». Ця фірма менше ніж за рік набрала майже 13 мільярдів і увійшла у найкращі 10 саме завдяки тому, що традиційний фаворит дозволив новачку вигравати ці тендери, у яких брали участь лише вони удвох. Прикметно, що ці тендери були виключно у Дніпропетровській області.

По-друге, всередині картелю визріло обурення домінуванням Олександра Бойко. Адже торік він мав 31% всіх підрядів, а жоден інший колега по картелю не мав навіть 10%. Відтак власник «Автостради» Максим Шкіль навесні заявив про вихід його компанії з Національної асоціації дорожників України». І після того тендерний портфель «Автостради» почав рости.

Нагадаємо, що «Укравтодор» отримає гроші на ремонт траси Київ-Одеса. Транш для державної агенції на 190 мільйонів євро схвалив Європейський банк реконструкції та розвитку.

Кошти витратять на ремонт та покращення технічного стану ділянок автодороги M-05 Київ — Одеса. За подальші транші обіцяють відремонтувати дороги у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу