АМКУ взявся за яйця

Поділитися:

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування проти групи “Авангард”, яка взяла під контроль семи птахофабрик. У Комітеті запідозрили, що група взяла їх під контроль з порушенням антимонопольного законодавства.

У зв’язку з чим, як повідомила прес-служба АМКУ, сьогодні відкриті розслідування за ознаками вчинення компаніями, що належать на момент вчинення дій Олегу Бахматюку, десяти порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Зокрема, АМКУ встановив, що протягом двох попередніх років одна з компаній групи “Авангард” збільшила кількість філій за рахунок оренди птахофабрики в селі Телешівка Рокитнянського району Київської області, в селах Мліїв і Петропавлівка Городищенського району Черкаської області, Ковтунівськом сільській раді Золотоніського району Черкаської області, селищі Відрадне Запорізького району Запорізької області, а також селах Старовірівка Шевченківського району та Охоче ​​Нововодолазького району Харківської області.

Після отримання активів в користування, “Авангард” почав на них виробництво курячих яєць.

Разом з тим, відповідно до закону, придбання контролю над більшістю з цих фабрик вимагало дозволу Антимонопольного комітету. Однак за таким дозволом до Комітету не зверталися, що вказує на ознаки порушення статті 50 закону “Про захист економічної конкуренції, – підкреслили в прес-службі, додавши, що дізналися про ці факти під час дослідження ринку курячих яєць в шкаралупі.

Оскільки група компаній “Авангард” є одним з найбільших учасників цього ринку і найбільшим виробником сухих яєчних продуктів в Україні, Комітет оцінити вплив виявлених транзакцій на конкуренцію. Зокрема, АМКУ встановить, яким чином виявлені концентрації вплинули на ринкові частки групи “Авангард” і не привели зазначені дії до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції, – наголошується в повідомленні.

Антимонопольний комітет почав збір і аналіз доказів у цих справах.

Нагадаємо, група міжнародних кредиторів, які давали позики компаніям Олега Бахматюка запропонувала прем’єр-міністру України, міністрам фінансів і економіки обговорити наслідки в зв’язку з ситуацією навколо бізнесмена і його підприємств. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу