СБУ розкрила чергову схему вимагання грошей за неіснуючими кредитами

Поділитися:

1500% річних і понад 60 тисяч ошуканих українців. СБУ викрила схему вимагання грошей за онлайн-кредитами, яких насправді не існує. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За матеріалами слідства організаторами є власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Використовуючи бази даних своїх клієнтів, ділки оформляли на громадян вигадані онлайн-кредити, потім створювали штучну заборгованість і вимагали її повернення.

У разі несплати грошей зловмисники погрожували потерпілим насильством і фізичною розправою. Організатори угоди залучили понад 50 так званих «телефонних колекторів», які телефонували «боржникам» і психологічно тиснули на них.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та інші докази незаконної діяльності. Слідчі дії тривають.

Раніше в Національному банку України заявили, що будуть карати колекторів за протиправні дії стосовно українців. Про це повідомляє пресслужба національного регулятора.

Зокрема, в НБУ заявили, що це стосується раптових дзвінків з погрозами з боку колекторів і іншими діями, які вони зазвичай здійснюють не тільки стосовно боржника, а й щодо їх родичів, друзів і самого ближнього кола спілкування.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила