80% оливкової олії в Україні — фальсифікат

Поділитися:

За словами експертів, приблизно 70–80 % оливкової олії, яку продають на ринках в Україні є підробленою. Здебільшого покупців обманюють щодо якості оливкової олії, однак у деяких випадках замість олії продають небезпечний хімічний фальсифікат, повідомляє «Перший Діловий»‎.

Найчастіше підроблену прованську олію виготовляють із соняшникової. До неї просто додають різні смакові добавки. Підроблену олію переважно продають в інтернеті, бо там немає жодного контролю. Непрофесіоналу відрізнити натуральну оливкову олію від підробки не так вже й просто, кажуть експерти. Тому фахівці радять уважно дивитися на етикетку та шукати там український текст, адже якщо його немає, то, швидше за все, це контрабанда.

Раніше ми повідомляли про те, що Антимонопольний комітет вбачає олігополію на ринку олії, проте вже 5 років не може визнати це офіційно.

Також зазначалось, що АМКУ займеться подорожчанням соняшникової олії. Там заявили, що наразі фахівці встановлюють причини для підвищення цін. Зокрема, Комітет аналізує дані виробників олії соняшникової та найбільших торгівельних мереж країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу