Пенсійний фонд почав фінансувати пенсії за серпень

Поділитися:

Про початок фінансування серпневих пенсійних виплат заговорили в Пенсійному фонді України. Так, державним бюджетом країни передбачено планове фінансування соціальних програм.

“Третього серпня 2020 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, почав фінансування пенсій серпня. На пенсійні виплати спрямовано 1,2 мільярда гривень. Що стосується виплати пенсій за липень 2020 року, вона буде проводитися в певну кожному пенсіонеру дату в установленому порядку”, – повідомляється в офіційній заяві Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що з кожним наступним роком, схоже, вийти українцю на пенсію буде все важче. Пенсійний фонд України взяв прямий шлях на різке зменшення числа громадян, які мають право на отримання пенсії по старості.

У Пенсійному фонді пояснюють такий непопулярний крок відсутністю коштів на забезпечення великої кількості літніх людей пенсіями. І в першу чергу ПФУ почне систематично зменшувати кількість тих, хто претендує вийти на пенсію не за віком, а достроково. Нововведення запрацюють вже на початку 2021 року, з початком масштабної пенсійної реформи.

Раніше повідомлялося, що прес-служба Пенсійного фонду повідомила, що через гостру нестачу коштів у державній скарбниці, деякі види соціальних виплат доведеться скоротити.

У зв’язку з тим, що ПФУ не зможе на 100% забезпечити виплати для пенсіонерів, чиновники прийняли рішення скоротити кількість людей, які вийшли на пенсію достроково.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу