140 тисяч багатоповерхівок відключать від газу

Поділитися:

Близько 140 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків не домовилися про обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Тобто будинки обслуговувати нікому і гинуть люди.

У комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг вказали на те, що ОСББ – це добровільна громадська організація, яка ні за що не бажає відповідати. При цьому тут уточнили, що відповідно до закону №417, будинок, ліфти, внутрішньобудинкові мережі, зокрема газові, належать співвласникам будинку.

Без договору на всі ці та інші послуги, надання їх неможливо. Однак укладати угоди ніхто не поспішає. Сьогодні 140 тисяч будинків не мають договорів, тобто, газорозподільні компанії не мають права доставляти туди газ.

В цілому, в Україні 170 тисяч багатоквартирних будинків, з яких 82 відсотки з газовими мережами.

Не так давно ми повідомляли, що незабаром тієї частини українців, у якій до сих пір не встановлені лічильники газу в будинках, можуть довільно відключити забезпечення ресурсом. Нові правила для домогосподарств почнуть діяти від 1 січня 2021 року, свідчить відповідний закон.

Також ми писали, що в «Нафтогазі» оголосили про зміну тарифів на газ для населення і бізнесу. Однак тепер споживачі можуть самі вибрати відповідний тариф для себе. Так, вибираючи тариф «Річний», вартість газу буде дорівнює 4,73 грн / куб м. А в «Місячному» тариф споживач зможе купувати газ за ціною 3.24 грн / куб м без урахування розподілу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу