У Європі створюють свою Суперлігу

Поділитися:

Нове злиття на ринку європейського футболу. 12-ть клубів Старого світу оголосили про створення Суперліги, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Документ підписали 6-ть команд із Англії –Манчестер-Юнайтед, Манчестер-Сіті, Челсі, Арсенал, Ліверпуль і Тоттенхем. Іще по троє підписантів – із Італії та Іспанії. А саме, Ювентус, Мілан, Інтер і Реал-Мадрид, Барселона та Атлетіко відповідно.

Ініціатором став президент «Реал-Мадрида» Флорентіно Перес і американські власники команд англійської прем’єр-ліги. Клуби-творці ліги планують вести переговори з УЕФА та ФІФА – заради встановлення партнерських відносин.

Ідея нового турніру спала на думку в розпал пандемії коронавірусу, коли наявна європейська футбольна економічна модель опинилася під питанням. Від Суперліги очікують на щонайменше 10-ть мільярдів платежів солідарності. В обмін на підтримку своїх зобов’язань клуби-засновники отримають по три з половиною мільярди євро на підтримку своїх інвестиційних вкладів в інфраструктуру та компенсацію втрат, спричинених пандемією та карантином.

Нагадаємо, що аудиторська компанія KPMG з Нідерландів представила результати щорічного дослідження. Так, згідно з результатами, найдорожчим футболістом в світі в 2020 році став нападник «ПСЖ» Кіліан Мбаппе. На зараз його ринкова вартість становить 185 млн євро.

Раніше повідомлялося, що Міжнародна федерація футболу підтримує будь-які розслідування, пов’язані з встановленням обставин можливого підкупу чиновників ФІФА при виборі країн-господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу